Talvitunnelmaa Haapasuolla

Ajankohtaista

Uutena yrittäjänä Leivonmäellä on monipuolisia ohjelmapalveluja tarjoava Versona Oy.

Kun hiihtokelit loppuivat alkoi Karoliinan puistokahvila! Avajaiset 2.4. ja puoliltapäivin heti nelisenkymmentä auto parkissa. Paikanpäältä voi vuokrata myös Versona Oy;n maastopyöriä. 

VIIMEINEN LATUTIEDOTE! Latu ajettu 31.3. VAIN Harjunlahden parkkipaikalta lähtevä suolenkki. Latumestari arveli hiihtämisen onnistuvan pari päivää, parhaiten aamupäivisin.

LATU AJETTU 22.3. Yöllä luvattu pakastuvaa, joten hiihtokelit mainiot!

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 10.3.2021 etäyhteyksin. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2021. Alla lyhyesti keskeiset toimet, joiden toteutuminen riippuu suuresti koronatilanteesta.

Tornien Taisto toukokuun alussa. PERUTTU VALTAKUNNALLISESTI

Metsän laulajaiset juhannuksen jälkeen la 3.7. klo 15 toteutetaan Tuulikki Strandenin johdolla ja  Mikki Nuorivaaran säestäessä. Yleisötapahtuma kaikille halukkaille.

Retki erityisryhmälle Harjujärvelle 12.8. klo 12. Selvitetään mahdollisuutta järjestää tapahtuma omaishoitajille ja / tai palvelutalon asukkaille. Ohjelmassa kansallispuistoon tutustumista, eväiden syömistä, laulamista ja pientä jumppaa. Lauletaan Lekyn lauluvihkosta muutama laulu yhteisesti kitaran säestyksellä (Juha Rupponen) ja solistisesti kappaleita (Tuulikki Stranden). Janika Tanni ohjaa kevyttä liikuntaa osallistujille.

Lupiinitalkoot kesä-heinäkuussa Metsähallituksen johdolla.

Kesäretki Keuruulle: Elias Lönnrot siipirataslaivalla risteily Keurusselälle ja käynti Petäjäveden kirkossa Maarit Kinnusen johdolla.

Niittotalkoot heinäkuussa. Lekyn talkooväki haravoi heinät joko pois vietäväksi tai nostelee  seipäille, jos kuivaheinälle löytyy jatkokäyttöä. Metsähallitus vastaa järjestelyistä. 

Yhdistys tiedottaa lumitilanteesta riippuen kunnan retkiladun ajamisesta ja kunnosta kotisivuillaan.

Keväällä pystytetään opastaulut, jotka toteutettiin, yrittäjien ja kunnan kanssa yhteistyössä. Projektin toteutuksesta vastasi Viola Fredin Lekystä.

Yhdistys osallistuu Leivonmäen kansallispuistoon liittyviin tapahtumiin ja muuhun toimintaan yhteistyössä kunnan ja muiden yhdistysten, yrittäjien ja hankkeiden kanssa. Lisäksi osallistutaan edelleen valtakunnalliseen Kansallispuistojen ystävät -yhdistysten toimintaan.

13.3. Valitettavasti latua ei ole ehditty ajaa koko viikkona. Lunta on satanut päivittäin ja tuuli heittänyt pakkaslumen ladulle varsinkin suolla. Hiihtäjiä on kuitenkin liikkunut harvakseltaan ja latu-ura on hyvin merkitty, joten ei pitäisi eksymään päästä. Jos siis vain löytyy riittävästi reitkeilymieltä, niin tervetuloa! Viikonloppuna ei pakkanen ole kiusana.

7.3. latu ajettu ensin rengasta perässä vetäen. On kohtuullisen hyvässä kunnossa. Parkkipaikan lähellä vielä vähän syviä kengänjälkiä.

Latu ajettu viimeksi 4.3.21 . Hyvää hiihtoviikonloppua!

Kansallispuiston latu on avattu 18.2.2021. Rapsakkaa pakkaskeliä luvassa viikonlopuksi.

Tarkempaa tietoa kohdassa *LATU*

26.01.2021 Metsähallitus tiedottaa: Leivonmäen kansallispuistossa käyntimäärä kasvoi 52 % edellisvuoteen verrattuna ollen ennätykselliset 37 600. Leivonmäellä on hyvät mahdollisuudet myös talviretkeilyyn, sillä kansallispuiston yhteistyöyritys Versona Oy ylläpitää talvireittejä puiston pohjoisosassa ja Joutsan kunta retkilatua puiston eteläosassa. Talvireitin ja ladun tilannetta voi seurata kansallispuiston sivuilta löytyvien linkkien kautta.

20.01.2021 Ajantasaista tietoa ladun tilanteesta ja linkki latukartalle löytyy sivulta 'LATU'. Sieltä löytyy myös puiston pohjoisosan pyöräilyreitit.

13.1.2021

Oikea vanhanajan talvi on saapunut kansallispuistoon. Vielä alkuvuodesta poluilla pääsi liikkumaan kävellen, mutta nyt pitää kaivaa sukset esiin. 

Joutsan kunta on luvannut tehdä perinteisen kansallispuistoladun taas hiihtolomaviikoille valmiiksi. Latukartta ja ajantasainen tieto ladun ylläpidosta löytyy linkistä 'LATU'.


2021

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry on yhdessä Joutsan kunnan, paikallisten yritysten ja Metsähallituksen kanssa suunnitellut uudet opastaulut kansallispuiston parkkipaikoille. Pystytys tapahtuu heti, kun maa sulaa.


25.6.2020

Lauantai 27.6. Metsän laulajaiset -yhteislaulutapahtuma klo 15-18 jäsenille. Paikkana Lintuniemen puolikota. Laulattajina Tuulikki Stranden ja Mikki Nuorivaara. Laulellaan luonnosta kertovia lauluja. 

Kohta kajahtaa! Tuulikki Sranden oli valinnut hienoja lauluja aurinkoisen päivän ohjelmistoon.

Lauluja luonnosta.

Mikki Nuorivaaran taitavassa säestyksessä oli mukavaa laulella.


3.3.2020 

Vuosikokous

Metsähallituksen Maija Mikkola kertoi historiallisen suuresta panostuksesta kansallispuiston kunnostukseen ja lisärakentamiseen. 145 000€ on käytettävissä niin Rutalahden uusien siltojen rakentamiseen, esteettömän Luupään lenkin kunnostukseen kuin Selänpohjan parkkipaikan palveluvarustuksen parantamiseen. Kahdella kansallispuistoon rajautuvalla suoalueella käynnistyy enallistamistoimet.

27.2.2020
Uudet kotisivut otettiin käyttöön 1.6.2020. 

26.2.2020
Vuosikokous 3.3.2020 klo 16 Leivon Pubissa. Sääntömääräiset asiat. Paikalla Metsähallituksen edustajia. KAHVITARJOILU!

25.2.2020
Hiihtoladun teko ei onnistu talvella 2019-2020 lumen puutteen vuoksi.